Historisk arkiv

Fiskerfradraget økes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

I forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2008 foreslås det å øke fiskerfradraget fra dagens 80 000 kroner til 115 000 kroner i 2008.

- Gjennom å øke fiskerfradraget bidrar Regjeringen til å styrke fiskerinæringens konkurransekraft. Økt fradrag gir økt nettoinntekt for den enkelte fisker, og er et viktig tiltak for å sikre at fiskeflåten er i stand til å rekruttere mannskap. Økningen av fiskerfradraget gjør også fiskeflåten bedre rustet til å konkurrere med rederinæringen om arbeidskraft, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Fiskerfradraget ble sist økt fra 70 000 kroner til 80 000 kroner med virkning fra skatteåret 2003, og fradraget har senere stått uendret. Fiskerinæringen har lenge ønsket en økning av fiskerfradraget, og næringen har særlig vektlagt den stadig sterkere konkurransen om arbeidskraft fra rederi- og offshorenæringen.

Det foreslås også å innføre et tak på nettolønnsordningen for sjøfolk fra 1. juli 2008.

- Økningen av fiskerfradraget er et viktig skritt i retning av likestilte rammebetingelser mellom fiskeflåten og øvrig skipsfart. I dagens situasjon med stor konkurranse om kvalifisert arbeidskraft er det avgjørende at fiskeflåten kan tilby lønns- og arbeidsbetingelser som er konkurransedyktige med andre næringer. Fiskerfradraget er et viktig bidrag både for å rekruttere mannskap, og for å beholde eksisterende mannskap i fiskeflåten, sier fiskeri- og kystministeren.