Historisk arkiv

Historisk kartlegging av havbunnen styrkes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- I budsjettet for 2009 foreslår regjeringa en kraftig styrking av MAREANO. Denne historiske kartlegginga av havbunnen, skal på sikt gi oss kunnskap om en viktig del av norsk territorium. Økt kunnskap om våre havområder gir oss grunnlaget for et bedre beslutningsgrunnlag og dermed også en bedre forvaltning, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

- I budsjettet for 2009 foreslår regjeringa en kraftig styrking av MAREANO. Denne historiske kartlegginga av havbunnen, skal på sikt gi oss kunnskap om en viktig del av norsk territorium. Økt kunnskap om våre havområder gir oss grunnlaget for et bedre beslutningsgrunnlag og dermed også en bedre forvaltning, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

- Med den økte bevilgninga til MAREANO sikrer vi viktige bidrag til revisjonen av forvaltningsplanen for Lofoten Barentshavet i 2010. MAREANO er et nybrottsarbeid som skal gå over mange år og målet er å få kartlagt alle de norske havområdene, sier Helga Pedersen.

MAREANO (Marin arealdatabase for norske kyst- og havområder) foreslås styrket med 6,3 millioner kroner i Fiskeri- og kystdepartementets budsjett, og tilsvarende i budsjettene for Miljøverndepartementet og Nærings- og handelsdepartementet. Dette innebærer en samlet budsjettramme for MAREANO i 2009 på 51,5 millioner kroner.


Kontakt:
Pressevakttelefon 22 24 66 99