Historisk arkiv

Ingen refordeling av torsk for kystflåten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Kontaktperson: Seniorrådgiver Geir Martin Lerbukt, telefon 22 24 61 93

Det har gjennomgående vært et godt torskefiske så langt i vinter, og de siste ukene har vært spesielt gode. På bakgrunn av oppdatert fangststatistikk om utviklingen i fiske, har Fiskeri- og kystdepartementet kommet til at det ikke er grunnlag for refordeling på dette tidspunkt.

Det har gjennomgående vært et godt torskefiske så langt i vinter, og de siste ukene har vært spesielt gode. På bakgrunn av oppdatert fangststatistikk om utviklingen i fiske, har Fiskeri- og kystdepartementet kommet til at det ikke er grunnlag for refordeling på dette tidspunkt.

Oppdaterte fangstopplysninger viser at torskefisket nå foregår i et stort omfang med høye fangstrater. Bare i uke 9 (25.2 – 2.3) ble det i Norges Råfisklags distrikt landet totalt 12 tusen tonn torsk, hvorav 3500 tonn var fra fartøy under 11 meter. Statistikken viser videre stor deltakelse i fisket, med daglige landinger fra 700 – 800 fartøy.  

Mot denne bakgrunn har departementet kommet til at det ikke foretas noen refordeling i torskefisket nord for 62°N nå, men Fiskeridirektoratet og departementet følger utviklingen i fisket nøye og vil komme tilbake til en eventuell refordeling på et senere tidspunkt.