Historisk arkiv

Kystens dag 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

6.- 9. juni samles kyst-Norge for å vise fram det den har å by på av tradisjonell kystkultur, verdiskaping og aktivitet. Årets markering er den fjerde i rekka, og interessen er stor også i år.

Kystens dag arrangeres på flere plasser langs kysten. Årets hovedarrangement går av stabelen på Rådhusbrygga i Oslo. Indre Oslofjord fiskerlag legger opp til fire dagers feiring av kysten med ulike kulturinnslag for små og store, båtturer, servering av kjente og ukjente delikatesser fra havet, publikumsbesøk ombord i fiskebåter, informasjon om havforskernes arbeid og resultater og veiledning om tilberedning av sjømat. 6. og 7. juni arrangeres det også fagseminarer om henholdsvis marine oljer og om mulighetene som ligger i et kystbasert reiseliv.  (les mer om arrangementet i Oslo på kystensdag.no)

Lørdag 7. juni deler fiskeri- og kystminister Helga Pedersen ut Fyrtårnprisen 2008 på hovedarrangementet for Kystens dag i Oslo. Fyrtårnprisen er en utmerkelse til personer eller organisasjoner som gjennom sitt virke har utmerket seg ut over det vanlige i sitt arbeid for Norge som fiskeri- og kystnasjon. Prisen har som formål å stimulere og inspirere til arbeid for en levende og fremtidsrettet kystkultur.

Det blir en rekke aktiviteter rundt om i landet som på ulike vis markerer både næringsaktivitet og kultur langs kysten. Blant annet i Indre Sogn, Øksnes, Risør og Skånland.

For mer utfyllende program vises det til nettsidene www.kystensdag.no

Kontakt:
Pressevakt i Fiskeri- og kystdepartementet 22 24 66 99