Historisk arkiv

Ny giv i Vardø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- Jeg er svært opptatt av hva som kan gjøres for å skape levedyktige kystsamfunn. Gjennom Marint verdiskapingsprogram vil vi derfor støtte Vardø-samfunnet med 3 millioner kroner i satsingen på næringsutvikling, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Det er viktig å føre en aktiv fiskeripolitikk med et sterkt samfunnsperspektiv. Marint verdiskapingsprogram skal legge til rette for omstilling og utvikling i bedrifter i fiskeri- og havbruksnæringa. Gjennom programmet er det satt av midler for å bidra til omstillingsprosesser i kystsamfunn som i dag sliter.

Vardø er en kommune som har erfart fraflytting og nedlegging av viktige arbeidsplasser. Det har ført til at Vardø kommune har foreslått en egen målrettet satsing for å skape ny næringsvirksomhet i Vardø. Støtten fra Fiskeri- og kystdepartementet er et 3-årig prosjekt i regi av Innovasjon Norge.

- Jeg har store forventninger til innsatsen gjennom Marint verdiskapingsprogram. I første omgang rettes denne innsatsen mot utvalgte kommuner fra Finnmark i nord til Sogn og Fjordane i sør. Like viktig som omstillingsbehovet skal innsatsen identifisere og bygge på de lokale mulighetene og omsetningen av disse fortrinnene til merverdier i markedet, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.