Historisk arkiv

Presseinvitasjon: Lederen i den statlige russiske fiskerikomiteen kommer på offisielt besøk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Kontakt: kommunikasjonsrådgiver Karin Johansen 413 02 489 eller pressevakt 22 24 66 99

Lederen i den statlige russiske fiskerikomiteen, Andrej Krajnij, kommer på offisielt besøk 14. -16. april. Under besøket vil han ha politiske samtaler med fiskeri- og kystminister Helga Pedersen. Pressen inviteres til pressemøte i etterkant av samtalen.

Lederen i den statlige russiske fiskerikomiteen, Andrej Krajnij, kommer på offisielt besøk 14. -16. april.  Under besøket vil han ha politiske samtaler med fiskeri- og kystminister Helga Pedersen. Pressen inviteres til pressemøte i etterkant av samtalen.

Besøket innledes med samtaler mellom fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og Krajnij om det videre samarbeidet mellom de to landenes fiskerimyndigheter, og særlig utviklingen i det urapporterte fisket i Barentshavet. Pedersen sier at hun ser fram til å møte Krajnij og høre hans synspunkter på det norsk-russiske fiskerisamarbeidet. 

I egenskap av å være leder for den russiske part i den blandede norsk-russiske fiskeriikommisjonen, skal han også ha samtaler med sin norske kollega, departementsråd Jørn Krog i Fiskeri- og kystdepartementet.  

Russland har i de siste månedene gjennomført en omfattende omorganisering av sin fiskeriforvaltning. Den statlige fiskerikomiteen i Russland har regionale avdelinger med ansvar for spesifikke havområder. Dette innebærer endrede ansvarslinjer i russisk fiskeriforvaltning. Den nye fiskerikomiteen har ikke ansvar for rene veterinærsaker, og er derfor ikke direkte involvert i spørsmål om import av norsk fisk til Russland. Ansvaret for ressurskontrollen er nå samlet hos den statlige fiskerikomiteen. Tidligere var ressurskontrollen fordelt på flere instanser.  

En av hensiktene med Krajnijs besøk er å presentere han for ulike sider ved norsk fiskeriforvaltning. I den anledning drar han til Bergen for å besøke Fiskeridirektoratet, Havforskningsinstituttet, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, Norges Sildesalgslag og i tillegg firma GC Rieber.  

Krajnij også skal besøke utenriksminister Jonas Gahr Støre. 

Priv til red.

Det er åpent for pressen å møte fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og lederen i den statlige russiske fiskerikomiteen, Andrej Krajnij 14. april mellom kl. 10.00 og 10.45 i Fiskeri- og kystdepartementets lokaler i Grubbegata 1, Oslo.

Adgang gis ved fremvisning av pressekort. Oppmøte senest kl 09.55.