Historisk arkiv

Sjømat på Matstreif 2010

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- Matstreif har vokst til å bli en viktig matbegivenhet i Oslo og jeg er svært glad for at sjømatsiden er så godt representert på Matstreif i år, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen under åpningen av matfestivalen Matstreif på Rådhusplassen i Oslo torsdag.

Matstreif skal bidra til økt entusiasme og stolthet for norsk mat og norsk matkultur. Måler er å øke kunnskapen om og bevisstheten blant publikum rundt norsk mat og vise bredden av norske råvarer. Matstreif skal være stedet for alle som lurer på hva som rører seg i innen norsk mat, og som er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike nisjeprodukter.

-Det at sjømaten har blitt en mer synlig del av Matstreif understreker ikke bare at sjømat er en naturlig del av matbegrepet men også hvor viktig Norgesmarkedet er for norsk sjømat. Matstreif er en god anledning både for små og store å smake på ny og spennende mat. Min oppfordring er derfor: Gå på Matstreif, smak på all den gode maten, få inspirasjon og kjøp gjerne med dere noe hjem, sa fiskeri- og kystministeren.

Matstreif ble arrangert første gang i 2005, og gjennomføres i 2010 for sjette
gang. Innovasjon Norge er arrangør av festivalen, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. I 2010 har også Fiskeri- og kystdepartementet engasjert seg, og deltar nå på lik linje med Landbruks- og matdepartementet. Festivalen er i stadig utvikling og har som mål å bli Norges fremste nasjonale matfestival.