Historisk arkiv

Skal skaffe tilveie mer kunnskap om havet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- For å utnytte mulighetene havet gir og for å møte utfordringene vi står overfor, trenger vi å øke kunnskapen om havet, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Havområdene spiller en nøkkelrolle i arbeidet med framtidig tilgang til mat, folkehelse og endringer i miljø. Samtidig er det slik at miljø og klimaendringer påvirker de biologiske ressursene i havet.

- Norge er en stor havnasjon og havet har gitt landet store verdier.  Havet byr også på kjente og ukjente muligheter for framtida.  Jeg vil derfor invitere representanter fra næring, forvaltning og kunnskapsmiljø til å bidra i arbeidet med en strategi kalt Hav21. Strategien skal tegne opp linjer for hvordan Norge bør innrette den samlede marine forskningsinnsatsen, sier Lisbeth Berg-Hansen.

Det vil bli opprettet ei ekstern styringsgruppe for Hav21 med deltakelse fra næring, forvaltning og kunnskapsmiljø. Styringsgruppa skal utarbeide en rapport med anbefalinger til departementene.

Fiskeri- og kystdepartementet skal utarbeide mandat for styringsgruppa og sammensetningen av gruppa sammen med sju andre involverte departement.  Forskningsrådet skal være sekretariat for arbeidet.

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Jartrud Steinsli, 22 24 64 55