Historisk arkiv

Barn og unge i sentrum for ny sjømatsatsing

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystdepartementet gir 400.000 til LianTunet for å styrke satsingen på sjømat. Matsenteret i Trondheim skal være et regionalt samlingspunkt for kunnskap og matglede. LianTunet vil spre informasjon om råvarer, matlaging og sunne valg.

F.v. Daglig leder ved LianTunet Inge Johnsen sammen med statsråd Lisbeth Berg-Hansen

Fiskeri- og kystdepartementet gir 400.000 til LianTunet for å styrke satsingen på sjømat. Matsenteret i Trondheim skal være et regionalt samlingspunkt for kunnskap og matglede. LianTunet vil spre informasjon om råvarer, matlaging og sunne valg

- Som fiskeri- og kystminister er jeg opptatt av at barn og unge skal få kunnskap om norske råvarer og lære å lage sunn og god mat. Fiskeri- og kystdepartementet bidrar med støtte slik at sjømaten får sin naturlige plass på LianTunet, sier statsråd Lisbeth Berg-Hansen.

LianTunet, som offisielt åpner søndag 29. september, skal jobbe tett opp mot skoler og skolefritidsordninger for å øke kvaliteten og kunnskapen om mat på den enkelte skole.

- Jeg ønsker at barn og unge skal spise mer sjømat og få økt kunnskap om hvordan de kan lage mat av alt det fantastiske vi finner langs kysten. For å bli verdens beste sjømatnasjon må vi også være verdens beste sjømatkonsumenter, og skal vi bli dét, må vi starte tidlig, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.