Historisk arkiv

Akvakulturbransjen får regelhjelp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fra og med 12. september i år får fiskeoppdrettere over hele landet regelhjelp hos Statens forurensningstilsyn gjennom publiseringen av regelhjelp for flere nye bransjer. Akvakultur har et omfattende regleverk, og formålet med regelhjelpen er å gjøre dette mer tilgjengelig for brukerne.

Fra og med 12. september i år får fiskeoppdrettere over hele landet regelhjelp hos Statens forurensningstilsyn gjennom publiseringen av regelhjelp for flere nye bransjer. Akvakultur har et omfattende regleverk, og formålet med regelhjelpen er å gjøre dette mer tilgjengelig for brukerne. 

På regelhjelp kan man finne ut hvilke krav som gjelder for ulike deler av akvakulturvirksomheten, f.eks krav til fartøy som skal brukes til å fange villfisk for oppdrett, håndtering av død fisk, brakklegging mv.  

Regelhjelp.no skal gjøre det lettere for brukerne å finne frem i regelverket innenfor følgende områder: arbeidsmiljø, brann- og eksplosjonsvern, el-sikkerhet, dyrevern, forurensning, industrivern, internkontroll, mattrygghet, plantehelse, produkter og forbrukertjenester. Kravene til akvakulturvirksomhet er omfattende. På Regelhjelp.no er kravene prioritert slik at det skal bli enklere å sette seg inn i kravene fra myndighetene.

Går du til www.regelhjelp.no/akvakultur, får du opp en samlet oversikt over kravene fra fem statlige etater. Dette skal gjøre det lettere for virksomhetene å finne frem i regelverket. De ulike kravene som stilles til aktørene blir enkelt og oversiktlig presentert, og man finner også en oppskrift på hvordan man kan organisere internkontrollen.