Historisk arkiv

Vil gi turister i Norge unike ferieminner fra kysten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen har i dag invitert mer enn 80 deltakere til en idédugnad som skal bidra til et tettere og mer kreativt samarbeid mellom reiselivsnæringen og fiskeri- og havbruksnæringen. Et samspill vil kunne utvikle ny næringsvirksomhet og legge grunnlaget for flere attraktive arbeidsplasser langs kysten.

- Turister som kommer til Norge skal tilbys god og sunn sjømat på veikroer eller tilbredt på kokkekurs i strandkanten. Langs kysten skal turister kunne få delta i aktiviteter som vil gi unike ferieminner fra landet vårt. Fiskeri og havbruk skal ikke bare forbindes med flotte bilder i reisebrosjyrer, men bidra til å gi turister uforglemmelige opplevelser og god sjømat, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen har i dag invitert mer enn 80 deltakere til en idédugnad som skal bidra til et tettere og mer kreativt samarbeid mellom reiselivsnæringen og fiskeri- og havbruksnæringen. På dugnaden blir næringene utfordret til å tenke nytt om hvordan samarbeidet mellom fiskeri- og havbrusknæringen og reiselivsnæringen kan utvikles til begge næringenes fordel. Et samspill vil kunne utvikle ny næringsvirksomhet og legge grunnlaget for flere attraktive arbeidsplasser langs kysten.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og administrerende direktør i Innovasjon Norge Gunn Ovesen
Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og administrerende direktør i Innovasjon Norge Gunn Ovesen

- Jeg utfordrer næringene til å spille på lag, slik at turister tilbys opplevelser som er særegne for Norge. Vi har mye å by på, men vi må bli flinkere til å gjøre opplevelsene lettere tilgjengelige og opplevelsesverdige, sier fiskeri- og kystministeren. - Vi har en naturskjønn kyst, et aktivt fiske, moderne havbruksanlegg og et stort og nytenkende gastronomisk miljø som kan legge til rette for kurs i tilberedning av sjømat på kjøkken eller ute i naturen. Denne idédugnaden skal på sikt bidra til at turister i Norge kan ta med seg fantastiske ferieminner hjem, avslutter fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Kontaktpersoner:
Seniorrådgiver Stine Hammer, mobil 90608681, kommunikasjonssjef Anne-Berit Herstad, mobil 97081522