Historisk arkiv

Forvaltningsplan for Norskehavet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Kyst- og bankområda i Norskehavet er heilt sentrale som gyteområde for fleire av dei aller viktigaste fiskeslaga i Nordøst Atlanteren. Derfor er det så viktig at vi vernar dei mest sensitive områda og tidsromma for påverknader. Forvaltningsplanen for Norskehavet vil medverke til dette, sa statssekretær Vidar Ulriksen i opningsinnlegget sitt under den store høyringskonferansen om forvaltningsplanen for Norskehavet i Ålesund 11. november.

Kyst- og bankområda i Norskehavet er heilt sentrale som gyteområde for fleire av dei aller viktigaste fiskeslaga i Nordøst Atlanteren. Derfor er det så viktig at vi vernar dei mest sensitive områda og tidsromma for påverknader.  Forvaltningsplanen for Norskehavet vil medverke til dette, sa statssekretær Vidar Ulriksen i opningsinnlegget sitt under den store høyringskonferansen om forvaltningsplanen for Norskehavet i Ålesund 11. november.

Statssekretær Vidar Ulriksen heldt opningsinnlegg under den store høyringskonferansen om forvaltningsplanen for Norskehavet i Ålesund 11. november.  Ved sida av Ulriksen deltok også miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Norskehavet rommar Nordøst-Atlanterens viktigaste fiskeslag.  Mange av dei har gyteområda sine her.  Bortsett frå at Norskehavet er ein viktig bidragsytar i matproduksjonen, har dette havområdet også stor verdi for det globale klimaet.