Historisk arkiv

To rapporter om seismiske undersøkelser og fiskeriene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

En arbeidsgruppe med representanter fra Fiskeridirektoratet og Oljedirektoratet har levert en rapport der det foreslås nye tiltak ved innsamling av seismiske data på norsk sokkel. Parallelt med denne arbeidsgruppa har en annen arbeidsgruppe blant annet utredet gjeldende erstatningsordning og om det er behov for forbedringer av den.

En arbeidsgruppe med representanter fra Fiskeridirektoratet og Oljedirektoratet har levert en rapport der det foreslås nye tiltak ved innsamling av seismiske data på norsk sokkel.

Parallelt med denne arbeidsgruppen har en annen arbeidsgruppe blant annet utredet gjeldende erstatningsordning og om det er behov for forbedringer av den.

Arbeidsgruppa med representanter fra Fiskeridirektoratet og Oljedirektoratet har levert en rapport der det foreslås nye tiltak ved innsamling av seismiske data på norsk sokkel. Arbeidsgruppa har underveis vært i dialog med berørte næringer og andre interessenter. Rapporten understreker hvor viktig av god sameksistens mellom næringene er.

Parallelt har en annen arbeidsgruppe, der Olje- og energidepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet, Oljedirektoratet, Fiskeridirektoratet samt Norges fiskarlag og Kystfiskarlaget, har deltatt, utredet gjeldende erstatningsordning, om det er behov for forbedringer av denne, og om det er ønskelig med en særskilt kompensasjons-ordning i forbindelse med seismikkinnsamling i områdene Nordland VII og Troms II. 

Etter en grundig vurdering, også av mulige alternativer, anbefaler arbeidsgruppen å beholde den eksisterende erstatningsordningen. Gruppen foreslår samtidig en del forbedringer av ordningen, som er lite brukt og antakelig for dårlig kjent. Både Fiskeri- og kystdepartementet og Olje- og energidepartementet vil også følge opp arbeidsgruppens anbefalinger, som viderefører erfaringene med god sameksistens mellom fiskeri- og oljenæringen.

Se rapport på Olje- og Energidepartementets sider:

 Se informasjon og rapport  på Fiskeridirektoratets sider: