Historisk arkiv

Åpnet årets Gladmatfestival

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

-Gladmatmatfestivalen viser oss både bredden og kvaliteten i norske råvarer og norsk mat, og den inspirerer oss lar oss føle stolthet over kvaliteten i norsk mat og matkultur. Regjeringas mål er at Norge skal være verdens fremste sjømatnasjon. Dette kan vi bare lykkes med hvis vi som bor i Norge er stolte ambassadører for norsk sjømat, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg Hansen under åpningen.

Gladmatfestivalen arrangeres i Stavanger 20. til 23. juli, og årets festival er den 13. i rekken. Festivalen er Norges største matfestival, og har som mål å fremme folks interesse for mat og matkultur. Festivalen har både lokalt, nasjonalt og internasjonalt fokus, og viser frem både nisjeprodukter, råvarer, de nyeste trendene, i tillegg til nasjonale kvalitetsprodukter. Festivalen forventes å trekke 250.000 besøkende i løpet av fire dager.

I år vil sjømat få spesiell oppmerksomhet på Gladmatfestivalen, som en egen sjømatarena på festivalområdet, et eget bransjetelt, salg av fersk sjømat og en sjømatrestaurant. Fiskeri- og kystdepartementet har bevilget 200.000 kroner til festivalen.