Historisk arkiv

Åpnet North Atlantic Seafood Forum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

-Miljøvennlig bærekraftig utvikling er ikke bare viktig for myndigheter og bransjen, men i økende grad også for forbrukerne, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen da hun åpnet den sjette North Atlantic Seafood Forum-konferansen i Oslo i dag.

North Atlantic Seafood Forum er verdens største sjømatkonferanse. I år er det sjette gangen denne konferansen arrangeres. 

I sitt innlegg fokuserte Berg-Hansen på hva norske myndigheter har gjort innenfor fiskeri og havbruk for å sikre en bærekraftig utvikling.

-Internasjonalt har Norge vært i førersetet for å fremme bærekraftig utvikling og en miljømessig bærekraftig forvaltning av ressursene i havet, gjennom blant annet kampen mot ulovlig fiske. Norge har og bidratt til å sette utkastproblematikken på dagsorden, og Norge spilte blant annet en viktig rolle når FAO tidligere i år vedtok internasjonale retningslinjer for bifangst og utkast. Innenfor havbruk har norske strategier for bærekraft i havbruksnæringen vakt stor internasjonal interesse, sa fiskeri- og kystministeren.

-Det å sikre en miljømessig bærekraftig utvikling av norsk sjømatnæring er grunnbjelken i norsk fiskeri- og havbrukspolitikk. For og lykkes er det imidlertid nødvendig med et utstrakt internasjonalt samarbeid. Derfor er det så bra at spørsmålet om bærekraftig utvikling står i sentrum på konferansen i år, sa hun.