Historisk arkiv

Fikk innspill til ny stortingsmelding i Bodø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

-Det var viktig for meg å få til et samråd tidlig i prosessen her i Bodø, for dere representerer miljøer som er avgjørende for hvordan norsk sjømatnæring vil utvikle seg videre, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i sin innledning under samrådet hun arrangerte i Bodø i dag.

Det er andre gang fiskeri- og kystministeren inviterer til et slikt samråd, hvor hun ønsker innspill til ny bred og helhetlig stortingsmelding om Norge som verdens fremste sjømatnasjon. Til møtet i Bodø, som fant sted ved Universitetet i Nordland, stilte Professor Truls Moum, Konsernsjef Harald Dahl i Codfarmers ASA, og Konsernsjef Inge Berg i Nordlaks A/S som innledere, i tillegg til statsråden.

-Sjømatnæringa er ikke bare viktig for Nord- Norge og Norge, den er også viktig for rundt 150 land i verden. Dere har mange av byggesteinene som skal til for at vi skal bli enda bedre. Samla sett befinner det seg svært mye kunnskap og høy kompetanse om norsk sjømatnæring ved dette universitetet – og i denne landsdelen, sa fiskeri- og kystministeren da hun inviterte de fremmøtte til å komme med innspill.