Historisk arkiv

Internasjonal dag for verdens hav

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

8. juni er FNs havdag. - Dagen skal skape oppmerksomhet rundt havene og det marine økosystemet. Den skal minne oss om at det er like viktig å snakke om havet resten av året. Her er Norge en pådriver i internasjonale samarbeidsfora, og vi bidrar til at viktige stemmer deltar og blir hørt, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Norge har store og produktive havområder og betydelig kunnskap om forvaltning av havmiljø og fiskeressurser. Derfor er det viktig å ha en helhetlig norsk havpolitikk og å få gjennomslag for norsk politikk internasjonalt. Vi bygger på føre-var-prinsippet og prinsippet om bærekraftig bruk, og arbeider for å realisere en økosystembasert forvaltning. Det arbeider vi for også på de internasjonale møteplassene.

God forvaltning og godt samarbeid er avgjørende for å kunne ivareta fiskebestander og annet marint liv på best mulig måte.  At et godt forvaltningssamarbeid gir resultater, viser samarbeidet Norge har med Russland i Barentshavet. - I god naboskapsånd har vi kommet sammen og drevet vellykket, bærekraftig forvaltning av felles marine ressurser i Barentshavet helt siden 1975, sier Berg-Hansen.