Historisk arkiv

Norsk sjømat på Ski-VM-menyen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

-Vi vet at turister, både norske og utenlandske, er opptatt av regional mat og matkultur. VM er derfor en god anledning til å by på våre beste råvarer og matretter til publikummere, idrettsfolk og journalister. Dette kan bli fantastisk norgesreklame, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen, da hun sammen med landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpnet publikumsteltet til Ski-VM 2011 i Holmenkollen i dag.

Rundt 200 000 tilskuere, 1800 pressefolk og flere tusen VIP-gjester er ventet til arenaene under Ski-VM. Disse skal tilbys god norsk sikringskost for på den måten å sørge for en mest mulig entusiastisk stemning på arenaene og langs løypene. Fiskeri- og kystdepartementet og Landbruks- og matdepartementet samarbeider derfor med Ski-VM om matprosjektet ”Eat Norway” for å øke oppmerksomheten på maten som serveres til utøvere, publikum og andre gjester.

- Det er jo ikke tvil om at nordmenn kan hevde seg på ski, men nå får vi også vist at vi har råvarer og matspesialiteter som vi virkelig kan være stolte av. Jeg håper også at dette prosjektet kan føre til at sjømat i framtida får en naturlig plass på menyen når arrangementer som dette går av stabelen, ikke bare på restaurantene, men også ute i løypa, sa Lisbeth Berg-Hansen.

 

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk klippet snora, og markerte publikumsteltet Kollenbrølet Café offisielt for åpnet. (Foto: Audun Aagre)

 

 Les mer om matprosjektet til Ski-VM