Historisk arkiv

Næringas ansvar for mer gods på kjøl

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Berg-Hansen inviterte i dag til andre møte i møteserien om en samlet strategi for nærskipsfarten. Møtet omhandlet næringas ansvar og virkemidler i sjøtransporten, og ble avholdt i Rederiforbundets lokaler 8.mai.

Berg-Hansen inviterte 8.mai til andre møte i møteserien om en samlet strategi for nærskipsfarten. Temaet for møtet var næringas ansvar og virkemidler i sjøtransporten, og ble avholdt i Rederiforbundets lokaler.

–Vi vil at sjøveien skal frakte mer, og mange rederier, transport- og industriaktører har allerede satt i verk tiltak for å få mer gods på kjøl. Jeg håper dette møtet med næringa kan bringe frem de gode forslagene for hva som skal til for å bygge opp om framtidens maritime transport, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Regjeringen vil stimulere til at norsk nærskipsfart skal bli et miljøvennlig og konkurransedyktig alternativ til veitransporten slik at mer gods kan fraktes med skip. I løpet av våren 2012 blir aktører og organisasjoner invitert til en møteserie om utvikling av en strategi for nærskipsfarten. Strategien utarbeides innenfor rammen av Nasjonal Transportplan 2014 – 2023.

Det andre møtet i denne serien, 8.mai, omhandlet næringas ansvar og virkemidler.

–Målet er at vi sammen skal finne fram til tiltak som bygger opp om nærskipsfarten. Regjeringa vil gjøre sin del av jobben, men det er viktig at alle stiller opp for at vi skal få en bedre sjøtransport, sier fiskeri- og kystministeren.

Det første møtet om nærskipsfartsstrategien, 27.mars i år, tok for seg statens, fylkenes og kommunenes ansvar og virkemidler for å få økt omfanget av godstransport på sjø.