Historisk arkiv

Knut Grøholt fratrer som administrerende direktør i AS Vinmonopolet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Knut Grøholt fratrer som administrerende direktør i AS Vinmonopolet etter eget ønske. - Jeg tar til etterretning at Knut Grøholt ønsker å fratre sin stilling ved årets utgang, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Knut Grøholt fratrer som administrerende direktør i AS Vinmonopolet etter eget ønske

- Jeg tar til etterretning at Knut Grøholt ønsker å fratre sin stilling ved årets utgang sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad. - Det har vært et turbulent år i Vinmonopolet og det står respekt av Grøholts avgjørelse om å fratre i en situasjon hvor dette kan bidra til ro i virksomheten, sier Brustad.

Helse- og omsorgsministeren ble informert om saken av styreleder Siri Hatlen tidligere denne uken, og det er i dag inngått en avtale mellom Knut Grøholt, styreleder Siri Hatlen og departementet om Grøholt framtidige arbeidssituasjon. Grøholt vil fortsette i nåværende stilling fram til årsskiftet. Han skal deretter fortsatt ha Vinmonopolet som arbeidsgiver, men stå til disposisjon for Vinmonopolet og departementet. Det betyr at han fra 1. januar skal ”stå til disposisjon tilsvarende heltidsstilling for Vinmonopolet og HOD for å utføre oppdrag etter nærmere angivelse fra HOD.”

- Grøholt har gjort en stor innsats i snart 10 år som administrerende direktør i Vinmonopolet, sier helse- og omsorgsministeren. - Grøholt overtok som leder for detaljmonopolet da det gamle Vinmonopolet ble delt som en følge av EØS-avtalen. Han har bidratt sterkt til at selskapet i dag framstår som en veldrevet og framtidsrettet bedrift med faglig kompetente medarbeidere. I denne perioden har bedriften hatt en betydelig utbygging av antall butikker, utvikling av vareutvalg, selvbetjening, service og faglig kvalitet. Grøholt har hele tiden hatt full oppmerksomhet på Vinmonopolets grunnleggende oppgave, nemlig som vårt kanskje viktigste alkoholpolitiske verktøy, sier Brustad.

- Jeg har bedt styreleder Siri Hatlen ta ansvar for å starte prosessen med å finne en ny leder for AS Vinmonopolet og med å foreslå en fungerende leder fra årsskiftet, sier helse- og omsorgsministeren.