Historisk arkiv

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad besøker Elverum 16. februar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Sylvia Brustad besøker fredag 16. februar Sykehuset Innlandet Elverum, 10.klassinger på Hanstad barne- og ungdomsskole og Elverum tannklinikk. Pressen er velkommen til å delta under besøket.

Program fredag 16. februar:

Kl.  09.45 - 11.15 Sykehuset Innlandet Elverum
Tema for besøket er funksjonsfordelingen i Sykehuset Innlandet HF og orientering om driften ved sykehuset.

Kl. 12.30 – 13.30 Hanstad barne- og ungdomsskole
Informasjonsmøte om helse- og sosialfagutdanningen for 10-klassinger på Hanstad barne- og ungdomsskole. Elevene får presentert "Aksjon helsefagarbeider", med introduksjon av helse- og omsorgsministeren. 

10. klassingene i alle landets ungdomsskoler er i disse dager opptatt med å gjøre ferdig sine søknader til videregående skole. "Aksjon helsefagarbeider" er satt i gang for å informere elevene om helse- og omsorgsyrkene. De rydder unna misforståelser og myter og bidrar til at flere elever får øynene opp for at det er spennende utfordringer for dem som velger å arbeide innen helse- og omsorgssektoren. Den siste måneden har "Aksjon helsefagarbeider" turnert på ungdomsskoler rundt i landet
 
Hanstad barne- og ungdomsskole ligger cirka 2,5 kilometer fra Elverum sentrum langs riksveien mot Kongsvinger, Ivar Skårsets vei 42.

13.45 – 14.30 Elverum tannklinikk
Tema for besøket er tannbehandling til rusmiddelmisbrukere. Fra forsøksordning i Hedmark fra 2001-2003, til permanent ordning på landsbasis i 2006. Statsråden vil bli orientert om erfaringer med tannhelsetilbud til rusmiddelmisbrukere i Hedmark.
Elverum Tannklinikk ligger i Kirkeveien 56 i Elverum.

Kontaktperson: Politisk rådgiver Solveig Torsvik, 93 26 23 27