Historisk arkiv

Åpning av nytt stråleterapibygg ved Radiumhospitalet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad åpnet i dag det nye stråleterapibygget ved Radiumhospitalet-Rikshospitalet HF. - Stråleterapibygget legger til rette for tett samarbeid mellom kreftbehandling, forskning og utdanning. Dette legger grunnlaget for fremtidens strålebehandling, og kommer dermed morgendagens kreftpasienter til gode, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Åpning av stråleterapibygget ved Radiumhospitalet-Rikshospitalet

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad åpnet i dag det nye stråleterapibygget ved Radiumhospitalet-Rikshospitalet HF.

- Stråleterapibygget legger til rette for tett samarbeid mellom kreftbehandling, forskning og utdanning. Dette legger grunnlaget for fremtidens strålebehandling, og kommer dermed morgendagens kreftpasienter til gode, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Åpningen av bygget markerer at det nasjonale målet for Nasjonal kreftplan fra 1997 er nådd ved at kapasiteten på stråleterapi er økt med minst 60 %, slik at norsk kreftbehandling er kommet opp på et internasjonalt nivå. Inkludert i kapasitetsøkningen er desentralisert strålebehandling i Kristiansand, Gjøvik, Bodø, Ålesund og Stavanger og ny kreftavdeling ved Ullevål Universitetssykehus.

Satsingen på kreftområdet er viktig for regjeringen og er nevnt som prioritert oppgave i Soria Moria-erklæringen. I vår la regjeringen fram Nasjonal strategi for kreftområdet (2006-2009), og Stråleterapibygget vil være viktig for å nå målsettingene i denne strategien.

Det nye Stråleterapibygget vil bidra til kortere ventetider, til økt kapasitet på stråleterapi, og være et lærested for studenter og helsepersonell fra hele landet. Forskningsaktivitet på internasjonalt nivå vil også være en viktig aktivitet i bygget.

Les hele åpningstalen til helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad her

Les mer på Radiumhospitalets sider