Historisk arkiv

Nasjonal diabetesstrategi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Med Nasjonal strategi for diabetesområdet (2006 – 2010) ønsker regjeringa å møte de framtidige utfordringene på diabetesområdet på en offensiv og helhetlig måte.

Nasjonal strategi for diabetesområdet (2006 – 2010)

Uten behandling kan diabetes føre til alvorlige komplikasjoner i hjerte, øyne, nyrer og føtter, men med god behandling øker levealder og livskvalitet. God forebygging gjennom bedre kosthold, fysisk aktivitet og røykfrihet kan bidra til å redusere forekomsten av type 2-diabetes. Med Nasjonal strategi for diabetesområdet (2006 – 2010) ønsker regjeringa å møte de framtidige utfordringene på diabetesområdet på en offensiv og helhetlig måte. I siste omgang dreier strategien seg om at fellesskapet skal bruke sine ressurser på en målrettet måte både for å forebygge diabetes og for å hjelpe det enkelte menneske med de utfordringer som det står overfor i en diabetessituasjon. Likeens skal strategien legge til rette for samspill med frivillige aktører som yter en betydelig innsats på diabetesområdet.

Strategien omfatter målsettinger og tiltak innen forebygging, behandling, rehabilitering, opplæring, samhandling og forskning.

Regjeringen ønsker med denne strategien:

- å forebygge nye tilfeller av type-2 diabetes og bremse utviklingen av senkomplikasjoner for begge typer av sykdommen

- å redusere sosial ulikhet i helse

- at helsetjenestene som tilbys skal være likeverdige

- å ha god systematikk i oppfølgingen av personer med høy risiko for å utvikle type 2-diabetes

- å redusere andelen med udiagnostisert type 2-

Strategien kan lastes ned i PDF-format.