Historisk arkiv

Utvalg skal foreslå riktig fordeling av inntekter mellom regionale helseforetak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Et utvalg som skal vurdere hvordan sykehusmidlene skal fordeles mellom de fem regionale helseforetakene, ble oppnevnt i statsråd i dag. Utvalget skal foreslå et system for riktig fordeling, som tar hensyn til geografi, befolkning, nye oppgaver og teknologisk utvikling.

Utvalg skal foreslå riktig fordeling av inntekter mellom regionale helseforetak

Et utvalg som skal vurdere hvordan sykehusmidlene skal fordeles mellom de fem regionale helseforetakene, ble oppnevnt i statsråd i dag. Utvalget skal foreslå et system for riktig fordeling, som tar hensyn til geografi, befolkning, nye oppgaver og teknologisk utvikling.

- Flere nye oppgaver for de regionale helseforetakene og store endringer i helsetjenesten etter sykehusreformen, gjør det nødvendig med et nytt inntektssystem for spesialisthelsetjenesten. Regjeringens mål er et robust system som er tilpasset utviklingen de siste årene, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Hun nevner rusreformen, rehabiliteringsoppgaver, opptrappingsplanen for psykisk helse, syketransport, nye legemidler og avanserte medisinske teknikker som eksempler på nye og endrete ansvarsområder for de regionale helseforetakene.

Til neste år vil de regionale helseforetakene få overført til sammen 75 milliarder kroner. Grunnbevilgningen på 52 milliarder kroner skal fordeles mellom de fem regionale helseforetakene etter et system som ble lagt fram i Stortingsmelding nr. 5 (2003-2004) Inntektssystem for spesialisthelsetjenesten. Systemet ble tatt i bruk i 2005 med en overgangsordning som varer ut 2007.

Fordeling av inntekter mellom de fem regionale helseforetakene, er dels basert på kostnadsnøkler (befolkning, alder, sosiale kriterier mv), inntektsfordeling før sykehusreformen og et eget tillegg til Helse Nord RHF. Den nye inntektsfordelingen har ført til at Helse Vest RHF og Helse Midt-Norge RHF har fått mer midler. I stortingsmeldingen om inntektssystemet ble det varslet at regjeringen ville vurdere konsekvensene av det nye systemet etter overgangsperioden.

Det nyoppnevnte utvalget skal gjennomgå mekanismene i dagens inntektsfordeling, herunder vektleggingen av kostnadsnøkler, historisk fordeling og tillegget til Helse Nord RHF. Utvalget skal vurdere konsekvensen av at de regionale helseforetakene har fått nye oppgaver og andre strukturelle tiltak, siden forrige gjennomgang i NOU 2003:1 Behovsbasert finansiering av spesialisthelsetjenesten (Hagen-utvalget). Dette omfatter for eksempel midler til opptreningsinstitusjoner. Utvalget skal også foreslå en betalingsordning mellom regionale helseforetak som er i tråd med forslaget til nytt inntektssystem.

Utvalget ble varslet i budsjettforslaget for 2007, i tråd med Stortingsmelding nr. 5 (2003-2004) Inntektssystem for spesialisthelsetjenesten. Professor Jon Magnussen (NTNU) skal lede utvalget, som skal levere innstillingen ved utgangen av 2007.

Utvalgets sammensetning:

Professor Jon Magnussen (leder), Trondheim

Viseadministrerende direktør Anne Sissel Faugstad, Bergen

Regiondirektør Beate Stang Aas, Tromsø

Rådgiver Ingerid Gunnerød, Skaun

Konsernsjef Ola Mørkved Rinnan, Hamar

Professor Jan Erik Askildsen, Bergen

Sjef kliniske avdelinger Trine Magnus, Tromsø

Professor Trond Bjørnenak, Grimstad

Viseadministrerende direktør Helge Bryne, Stavanger

Førsteamanuensis Fredrik Carlsen, Trondheim

Førsteamanuensis Anne Wenche Emblem, Kristiansand

Professor Terje P. Hagen, Bærum

Fagdirektør Anne Karin Lindahl, Oslo

Direktør eierstyring Tore Robertsen, Ringsaker

Mandat

Regjeringens mål er at alle skal ha god tilgang til gode og likeverdige helse- og omsorgs­tjenester, uavhengig av personlig økonomi og bosted. Brukerne av helsetjenester skal bli tilbudt gode tjenester til lavest mulig kostnad.

Regionale helseforetak har et ”sørge for”- ansvar for innbyggerne i sin region. Utvalget skal legge til grunn at dagens finansieringsmodell med en basisbevilgning og aktivitetsavhengige tilskudd (Innsatsstyrt finansiering mv.) av de regionale helseforetakene videreføres. Basis­bevilgningen fordeles mellom de fem regionale helseforetak etter et inntektsfordelings­system presentert i St.meld. nr. 5 (2003-2004), jf. Innst. S. nr. 82 (2003-2004), som ble tatt i bruk i 2005.

Det nedsettes et utvalg som får i oppgave å vurdere dagens inntektsfordeling av basis­bevilgningen mellom de fem regionale helseforetak. Utvalget må legge til grunn at finansieringssystemet mellom staten og de regionale helseforetak er en separat beslutning, og at regionale helseforetaks finansiering av underliggende helseforetak er en annen.

Utvalgets oppgave:

Utvalget skal foreta en bred faglig gjennomgang av fordelingsmekanismene i dagens inntektsfordelingssystem med sikte på å komme fram til et mest mulig enkelt og rettferdig system. Utvalget skal foreslå ett eller flere forslag til nytt system. Forslagene skal basere seg på gjeldende ramme for regionale helseforetak. Det skal beregnes virkninger av forslagene på regionalt helseforetaksnivå. Det skal legges vekt på ny forskning og utredning, nye data og valg av metoder.

Utvalget skal foreta en ny faglig gjennomgang av dagens kostnadsnøkler for somatikk og psykiatri. Utvalget bør fortrinnsvis foreslå et opplegg med en kostnadsnøkkel i stedet for dagens to. Forslag til nytt inntektssystem må bli robust i forhold til framtidige oppgave- og strukturendringer. Utvalget må ta hensyn til variasjoner mellom regionale helseforetak når det gjelder høyspesialiserte tjenester og andre oppgaver som en region utfører på vegne av andre. Utvalget må også ta hensyn til strukturelle forhold som for eksempel bosettingsmønster og reisetid. Systemet må ta høyde for at kapitalkostnader ikke inngår i Innsatsstyrt finansiering.

Utdanning av helsepersonell og forskning er to av helseforetakenes lovpålagte oppgaver. Utvalget må ta hensyn til disse oppgavene ved vurdering av fordelingsmekanismene. Utvalget må ha kontakt med universitets- og høyskolesektoren under arbeidet.

I gjennomgangen må utvalget ta hensyn til endringer i oppgaveporteføljen til regionale helseforetak og andre strukturelle endringer siden forrige gjennomgang. Dette gjelder for eksempel rusbehandling, pasienttransport, opptreningsinstitusjoner, pasientskadeordningen og nasjonale kompetansesentre.

Forslag til nytt inntektssystem må være robust ved endringer i forholdet mellom basisbevilgningen og aktivitetsavhengige tilskudd, herunder endringer i ISF-andelen mv. Utvalget skal vurdere om trygderefusjoner til private avtalespesialister og privat laboratorie- og radiologivirksomhet påvirker det samlede inntektsgrunnlaget og om dette eventuelt bør tas hensyn til i en samlet omfordelingsvurdering.

Utvalget bes om å komme med et forslag til en betalingsordning mellom regionale helseforetak som er i tråd med forslaget til nytt inntektssystem.

Utvalget skal vurdere behovet for overgangsordninger, i tillegg til eventuelt utforming og lengde.

Utvalget skal vurdere økonomiske og administrative konsekvenser av sitt forslag.

Helse- og omsorgsdepartementet vil eventuelt kunne supplere mandatet på et senere tidspunkt.

Utvalget skal levere sin innstilling innen utgangen av 2007.