Historisk arkiv

WHO Counteracting obesity Award

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgjevar: Helse- og omsorgsdepartementet

WHO vil hausten 2006 dele ut ein pris til personar, institusjonar, organisasjonar, miljø eller prosjekt/initiativ som har bidrege til å motverke veksten i overvekt gjennom å fremje sunt kosthald og fysisk aktivitet.

WHO Counteracting obesity Award

WHO sitt Europakontor i København vil i samarbeid med tyrkiske styremakter halde ein europeisk ministerkonferanse i Istanbul 15.-17. november 2006 om overvekt. Konferansen har som mål å setje overvekt på den politiske agendaen og auke merksemda og engasjementet rundt temaet internasjonalt.

I samband med konferansen ønskjer WHO sitt Europakontor å utdele prisar til personar, institusjonar, organisasjonar, miljø eller initiativ/prosjekter som har bidrege til å motvirke veksten av overvekt ved å fremme sunt kosthald og fysisk aktivitet.

Vinnarane vil bli invitert til konferansen i november for å ta imot prisen og vil få anledning til å presentere arbeidet sitt for europeiske politikarar.

Nasjonale styremakter, internasjonale organisasjonar og offentlige og private aktørar kan fremje søknadar. Initiativa og prosjekta kan vere lokale, regionale eller nasjonale og kan dekke alle sektorar viss tiltaka har som mål å fremje sunt kosthald og fysisk aktivitet.

Nominasjonane dekker fem kategoriar:

  • fremje sunt kosthald
  • fremje fysisk aktivitet
  • fremje intersektorielt samarbeid og/eller tiltak i sektorar ikkje relatert til helse
  • førebyggje overvekt hos barn
  • førebyggje overvekt i høgrisiko-/sårbare grupper

Frist for å fremje forslag er 30. september 2006.

Meir informasjon og søknadsskjema på WHO sine heimesider

VEDLEGG