Historisk arkiv

Helsekonsekvenser av streik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Statens helsetilsyn har kontinuerlig tilsyn og rapportering om situasjonen for pasientene på de helseforetak som har ansatte tatt ut i streik. Helse- og omsorgsdepartementet blir orientert om situasjonen løpende av helsetilsynsdirektøren (klikk på overskriften for mer informasjon).

Helsekonsekvenser av streik

Statens helsetilsyn har kontinuerlig tilsyn og rapportering om situasjonen for pasientene på de helseforetak som har ansatte tatt ut i streik. Helse- og omsorgsdepartementet blir orientert om situasjonen løpende av helsetilsynsdirektøren.

Helsetilsynets vurdering til nå er at det ikke er mottatt rapporter om at konflikten så langt har medført fare for befolkningens liv og helse. Dersom situasjonen skulle utvikle seg og endres dit hen at Helsetilsynet ikke kan utelukke fare for liv og helse, vil helse- og omsorgsministeren ta opp med arbeids- og inkluderingsministeren om det er nødvendig at regjeringen griper inn i konflikten.

Helse- og omsorgsdepartementet vil også understreke at det er partene i konflikten som har ansvar for at det ikke oppstår fare for liv og helse ved at arbeidsgiver søker nødvendige dispensasjoner fra streiken og ved at Akademikerne behandler dispensasjonene og innvilger disse fortløpende for å dekke pasientenes behov. Statens helsetilsyn melder at det etter deres vurdering er et tilfredsstillende samarbeid mellom partene når det gjelder rutiner for å fremme og behandle dispensasjonssøknader.