Historisk arkiv

Kick-off for NM i helsefag 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Nøkkelpersoner fra hele landet var fredag samlet i Oslo for å starte oppkjøringen mot NM i helsefag 2008. – Det er flott at arbeidstakere og arbeidstakerorganisasjonene går sammen på denne måten for å sikre rekruttering til yrket, sa Sylvia Brustad ved åpningen.

Nøkkelpersoner fra hele landet var fredag samlet i Oslo for å starte oppkjøringen mot NM i helsefag 2008. – Det er flott at arbeidstakere og arbeidstakerorganisasjonene går sammen på denne måten for å sikre rekruttering til yrket. Vi har ikke råd til noe annet, sa Sylvia Brustad ved åpningen.

NM i helsefag er et av tiltakene i Aksjon helsefagarbeider, som har til hensikt å rekruttere flere til arbeid i helse- og omsorgssektoren. NM i helsefag arrangeres av  HSH, NAVO, KS, Fagforbundet og Rogaland fylkeskommune, som er neste års arrangør av NM.

De som deltar i konkurransen kjemper om å ha de beste ferdighetene i møte med bl.a pleietrengende og funksjonshemmede. Fram til NM i 2008 skal det gjennomføres lokale konkurranser over hele landet – og de beste går til NM.

Tilstede på dagens arrangement var også de to som vant NM i helsefag i fjor, Marte Vestheim og Ina Jevnheim fra Mesna videregående skole på Lillehammer. De to skal reise til VM i yrkesfag, som arrangeres i Japan i november 2007. Vinnerne av NM i helsefag i 2008 får reise til VM i Canada i 2009.

- Vi blir flere eldre og det blir mange flere yngre brukere under 67 år som har behov for hjelp på grunn av for eksempel sjukdommer eller skader etter ulykker. Derfor er dette rekrutteringsarbeidet så viktig. Vi trenger alle dem som allerede er i tjenesten, og vi trenger enda flere som har lyst til å velge et spennende yrke med faglige og menneskelige utfordringer, sa Brustad.

Fadderavtale


På dagens samling undertegnet helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad og helsefagarbeiderlærling Marianne Søbakken en egen fadderavtale. Avtalen innebærer at lærlingen med jevne mellomrom skal informere helseministeren om utviklingen og innholdet i sin utdanning. Helseministeren vil i løpet av læretiden besøke Marianne Søbakken på arbeidsplassen.
 
- For å nå de unge er det viktig at dere forteller videre om yrket dere har valgt. Å engasjere unge folk til de spennende oppgavene som finnes i helse- og omsorgssektoren er en av de viktigste jobbene vi kan gjøre for å investere i framtida, sa Brustad.

Vinnere

Sylvia Brustad sammen med de to som vant NM i helsefag i fjor, Marte Vestheim og Ina Jevnheim fra Mesna videregående skole på Lillehammer.

Fadder

Sylvia Brustad inngikk fadderavtale med helsefagarbeiderlærling Marianne Søbakken