Historisk arkiv

Blodgiver smittet med syfilis

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

- Jeg er i dag blitt orientert om at blodbanken ved Ullevål universitetssykehus har sendt ut blod fra en syfilissmittet blodgiver. Jeg tar dette på største alvor, og har bedt Sosial- og helsedirektoratet om en redegjørelse senest innen en uke, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

- Jeg er i dag blitt orientert om at blodbanken ved Ullevål universitetssykehus har sendt ut blod fra en syfilissmittet blodgiver. Jeg tar dette på største alvor, og har bedt Sosial- og helsedirektoratet om en redegjørelse senest innen en uke. Vi vil, etter å ha fått rapporten, vurdere om vi bør endre regleverket og om rutinene for testingen av blodgivere er god nok, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

- Jeg har også gjennomført et møte med Helse Sør-Øst RHF og Sosial- og helsedirektoratet om saken. Helse Sør-Øst RHF  orienterte om at de umiddelbart vil innkalle smittevernoverlegene ved sykehusene for å forsikre seg om at alle pasientene er fulgt opp, sier Brustad. Sosial- og helsedirektoratet skal tidlig neste uke ha et møte om saken med alle berørte parter.

Regler og retningslinjer for blodgivning

Les mer på nettsidene til Sosial- og helsedirektoratet