Historisk arkiv

Statens strålevern innstiller på fornyet konsesjon for atomanleggene i Halden og på Kjeller

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Statens strålevern innstiller på å gi konsesjon for 10 nye år for Institutt for energiteknikks (IFE) atomanlegg i Halden og på Kjeller. Strålevernet har ikke funnet sikkerhetsmessige forhold som tilsier at man ikke kan innvilge IFEs søknad om fornyet konsesjon fram til 31.12.2018. Regjeringen vil behandle søknaden fra IFE på bakgrunn av Strålevernets innstilling.

Statens strålevern innstiller på å gi konsesjon for 10 nye år for Institutt for energiteknikks (IFE) atomanlegg i Halden og på Kjeller. Strålevernet har ikke funnet sikkerhetsmessige forhold som tilsier at man ikke kan innvilge IFEs søknad om fornyet konsesjon fram til 31.12.2018.

Strålevernet har utviklet ett sett med vilkår som skal sikre at relevante hensyn til sikkerheten ved driften av atomanleggene blir ivaretatt. Regjeringen vil behandle søknaden fra IFE på bakgrunn av Strålevernets innstilling.

Institutt for energiteknikk (IFEs) konsesjon for å eie og drive atomanleggene i Halden og på Kjeller utløper 31. desember 2008, og IFE har søkt om fornyet konsesjon fram til 31.12.2018. Strålevernet er innstillende og rådgivende instans for Helse- og omsorgsdepartementet (HOD), jfr. lov om atomvirksomhet § 10. Strålevernets innstilling er gitt på bakgrunn av en sikkerhetsmessig vurdering. Det er som ledd i konsesjonsbehandlingen også innhentet synspunkter fra interesserte parter.

IFE er et internasjonalt forskningsinstitutt for energi- og nukleærteknologi. Instituttets hovedformål er på ideelt og samfunnsnyttig grunnlag å drive forskning og utvikling innenfor energi- og petroleumssektoren, og å ivareta nukleærteknologiske oppgaver for Norge. Hovedoppgaver er bl.a. å utvikle lønnsom, sikker og miljøvennlig teknologi innen fornybar energi, petroleumsutvinning og CO2 håndtering. IFE opprettholder og videreutvikler nasjonal kompetanse innenfor reaktorsikkerhet, strålevern og nukleærteknologi basert på atomanleggene.

Dokumenter i saken:

Mer informasjon på hjemmesidene til Statens strålevern