Historisk arkiv

Hanssen åpnet krisetelefon for barn og unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Bamsen TRYGG og helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen åpnet onsdag 24. september et eget hjelpetilbud for barn og unge: telefonlinjen og websiden 800TRYGG.


Bamsen TRYGG og helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen åpnet onsdag 24. september et eget hjelpetilbud for barn og unge: telefonlinjen og websiden 800TRYGG. På bildet får bamsen TRYGG hovedverktøyet, en telefon, av helseministeren.

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen gleder seg over at Blå Kors har fått årets TV-aksjon og meldte seg som bøssebærer på stedet.

Telefonlinjen 800TRYGG (eller 800 87944) – er et hjelpetilbud for barn og unge som har behov for å snakke om vanskelige opplevelser knyttet til voksnes rusmisbruk, eller andre forhold som har med rus å gjøre. Det er Lade Behandlingssenter i Trondheim som betjener tilbudet.

Telefonen har en egen frontfigur, bamsen Trygg.
– TRYGG er en klok bamse som tar barn og deres tanker på alvor. TRYTGG skal være med å skape større åpenhet om det faktum at voksnes rusmisbruk er et problem for barna.

– Alle som ringer 800TRYGG skal møte noen de kan prate med eller spørre om ting de lurer på. De som tar telefonen, er fagfolk som vet mye om rusmisbruk, og særlig hvordan voksnes rusmisbruk påvirker barn.
Telefonen er åpen mellom klokken 14 og 20 alle dager, og innringerne kan være anonyme.

På hjemmesiden www.800TRYGG.no får både voksne og barn svar på noen av sine spørsmål.