Historisk arkiv

Samarbeidsmøte om rehabilitering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsdepartementet arrangerte i dag det første møtet om oppfølging av Nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering.

Helse- og omsorgsdepartementet arrangerte i dag det første møtet om oppfølging av Nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering.

Den nasjonale strategien for habilitering og rehabilitering ble behandlet av Stortinget som en del av statsbudsjettet for 2008. Det er sentralt i strategien at den politiske styring av arbeidet på dette området skal styrkes og at brukerorganisasjoner og andre aktørgrupper aktivt skal delta i oppfølgingen.

Arvid Libak innledet møtet. 

Departementet har derfor invitert brukerorganisasjoner, tjenestene og andre relevante aktører på habiliterings- og rehabiliteringsfeltet til et første møte i forumet for oppfølging av strategien 12.februar. Hovedfokus på dette møtet var samhandling. God samhandling til brukernes beste er en særlig utfordring både innad i tjenestene og mellom tjenester på ulike nivåer.

Møtet 12. februar var det første i en rekke møter mellom departementet, representanter for brukerorganisasjonene, tjenestene og andre relevante aktører på habiliterings- og rehabiliteringsfeltet. Det er et mål å gjøre disse møtene til en viktig arena for dialog, der utfordringer kan bli identifisert og der det videre arbeid med å styrke og utvikle feltet kan bli drøftet.

Departementet tar sikte på ytterligere to slike samarbeidsfora om rehabiliteringsstrategien i 2008. Ett av disse vil ha spesielt fokus på habilitering av barn og unge, mens det andre vil belyse problemstillingene rundt behov og kapasitet innenfor habilitering og rehabilitering.