Historisk arkiv

Barnehagene får bok om sol

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

”En bok om solen” er i disse dager på vei til alle landets barnehager. - Jeg håper at denne boken vil hjelpe barn og voksne til å forstå litt mer om solens gleder og farer, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.


Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøkte onsdag Helenes barnehage i Oslo for å presentere "En bok om solen". 

Norge har et høyt antall solskader. Vi ligger på tredjeplass i verdenssammenheng når det gjelder tilfeller av føflekkreft i befolkningen.

Barn er en gruppe som er svært utsatt og barnehud tåler generelt mindre UV-stråling enn huden til voksne. Solforbrenning i barneårene er en risikofaktor for utvikling av ondartet føflekkreft. Samtidig har barn i liten grad evne til å beskytte seg.

- Derfor er det viktig at barna lærer å beskytte seg, slik at de kan nyte flotte soldager uten å bli solbrent, sier helse- og omsorgsministeren.

”En bok om solen” er skrevet av den svenske forfatteren og illustratøren Pernilla Stalfelt på oppdrag fra det svenske stålevernet. Den har blitt sendt ut til barnehager både i Sverige og Danmark, og har blitt godt mottatt der.

I Norge er det Helsedirektoratet og Statens strålevern som utgir boken med støtte fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Statens strålevern sender nå ”En bok om solen” til alle landets kommuner, som vil dele den ut til landets 6700 barnehager. Helsedirektoratet sender boken til helsestasjonene.

Med boken følger informasjon om hvordan barnehagen kan bli en Solvennbarnehage. Kreftforeningen har laget et eget opplegg for barnehager med tanke på solbeskyttelse.

Les mer på www.solvett.no

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på: Facebook | Twitter | Flickr | Youtube