Historisk arkiv

Telemark, Ålesund og Nordlandssykehuset viser vei i kreftbehandling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Det er viktig å lære av de som er gode. Det er bakgrunnen for at helse- og omsorgsminister Anne- Grete Strøm- Erichsen i dag møtte representanter for Nordlandssykehuset og sykehusene i Telemark og Ålesund for å høre om deres resultater innen kreftbehandling.

Møte med Telemark, Ålesund, Bodø 
Helse- og omsorgsministeren hadde i dag møte med representanter fra sykehusene for å høre om kreftbehandling.  (Foto: HOD)

Regjeringen ønsker at pasienter med kreft ikke skal vente unødvendig lenge på utredning/diagnose og behandling. Henvisningen bør være vurdert innen fem dager, utredningen skal begynne innen 10 dager og behandling skal starte innen 20 virkedager.

- For meg som helseminister er det derfor veldig nyttig å høre hva de tre sykehusmiljøene dere representere har gjort for å jobbe raskere og bedre kreftbehandling, sa helse- og omsorgsministeren, og fortsatte:
- Det dere har fått til er et eksempel til etterfølgelse. Nå må vi sørge for at denne kunnskapen blir formidlet videre, slik at den kan brukes til læring i resten av landet.

Viseadministrerende direktør ved Nordlandssykehuset i Bødø, Barthold Vonen, synes det er greit at statsråden har satt som mål at behandlingen skal starte innen 20 virkedager.

- Det er et viktig krav. Det setter pasienten i fokus, og får oss til å strekke oss, sier Vonen, og får støtte fra klinikksjefen for kirurgisk/ortopedisk poliklinikk, Daniel Bastian, som er klar på på hva den største utfordringen for å nå målet er:
- Samordning innad i sykehuset er den største utfordringen for at vi skal nå kravet om 20 dager.

I neste uke - 22. og 23. november har helseministeren invitert pasientorganisasjoner og de beste fagfolkene på kreftområdet til en ”work-shop” om logistikk og organisering innenfor kreftbehandlingen. Formålet er å få både pasientenes og fagfolkenes syn på hva som er de beste grepene for å oppnå kortest mulig tid fra henvisning til behandling.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter