Historisk arkiv

17,5 millioner kroner i tilskudd til elektronisk kommunikasjon i helsevesenet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

For å få alle kommuner, sykehus og fastleger over på elektronisk utveksling av helseopplysninger bidrar Norsk Helsenett SF nå med ekstra midler og bistand til prosjekter. For 2012 er det bevilget 17,5 millioner til dette formålet.

- God pasientflyt forutsetter god informasjonsflyt. Elektronisk meldingsutveksling er et viktig virkemiddel for sikre at pasientinformasjonen er tilgjengelig uansett hvor pasienten befinner seg. Meldinger om utskrivningsklare pasienter er et eksempel på hvordan informasjon følger pasienten fra sykehus til helsehjelp i kommunen, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Tilskuddet går til koordinering, kompetanseoppbygging og bistand i kommunesektoren. I dette tilfellet har man valgt å dele landet inn i fem områder. Innen disse områdene vil det være samarbeid mellom kommuner, de regionale helseforetakene og legene. I region Nord er det allerede etablert et samarbeid mellom det regionale helseforetaket, de 88 kommunene i de tre nordligste fylkene og fastlegene.

De fire områdene Midt, Vest, Sør og Øst vil nå få tildelt 2,5 millioner kroner hver, mens område Nord allerede har fått tildelt 7,5 millioner kroner til FUNNKe prosjektet.

Oppgaven med koordinering av utbredelse av elektroniske meldinger mellom sykehus, fastlege og kommune (pleie og omsorg) er overført fra Helsedirektoratet til Norsk Helsenett SF fra 1/1-2012.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter