Historisk arkiv

Foreslår stønad til revaksinering av pasienter som har gjennomgått stamcelletransplantasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Vil gi stønad til revaksinering av pasienter som har gjennomgått stamcelletransplantasjon

- Pasienter som har gjennomgått en stamcelletransplantasjon har mistet den immuniteten de hadde før transplantasjonen. Derfor foreslår vi å dekke stamcelletransplantertes utgifter til revaksinering av en rekke allmennfarlige sykdommer, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre.

Pasienter som har gjennomgått stamcelletransplantasjon er ikke omfattet av retten til kompensasjon for vaksiner etter blåreseptforskriften, selv om de har behov for revaksinering. Enkelte stamcelletransplanterte har fått dekket utgiftene til vaksinering gjennom HELFO, andre har fått det kostnadsfritt ved den lokale helsestasjonen, mens noen har måttet betale for vaksinene selv. Forslaget til endringer i blåreseptforskriften som departementet fredag 21.12. sender på høring innebærer at praksis for stønad til revaksinasjon av stamcelletransplanterte blir ensartet.

Vaksinering inngår som et viktig verktøy i departementets smittevernarbeid. Forslaget til forskriftsendring innebærer at befolkningen vernes mot smittsomme sykdommer, og hindrer at sykdommer overføres i befolkningen.

Forslaget til endringer i blåreseptforskriften omfatter også refusjon av utgifter til legemidler til behandling av bivirkninger ved tuberkulosebehandling og forbruksmateriell som benyttes i tuberkulosebehandlingen.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter