Historisk arkiv

God samhandling i Narvik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminiseter Anne-Grete Strøm Erichsen var tirsdag 10. april i Narvik. På programmet stod besøk på den nylig åpnede samhandlingsavdelingen Narvik REO (Rehabilitering, etterbehandling og observasjon), markering av 20 års jubileum for åpen helsestasjon for ungdom og besøk på UNN Narvik sykehus, der det også var dialogmøte med tillitsvalgte.

Et eksempel på god samhandling
Rett over nyttår åpnet Narvik Kommune sin nye samhandlingsavdeling. I avdelingen har de både fysioterapeut, ergoterapeuter, sykepleier og lege. Snorre Slyngen som er avdelingsleder for hjemmebaserte tjenester mener avdelingen gir et tilbud som har vært en "missing link" i helsetjenesten.
- Den gir et tilbud til de som er på vei hjem fra sykehus, men som kanskje trenger litt mer oppfølging og tilrettelegging. Vi opplever at vi kan gi et bedre tilbud tilpasientene enn de ville fått på sykehus, men for en lavere kostnad, sier Slyngen.
 
Han kan også fortelle om stor tilsøking til stillingene som ble lyst ut ved den nye avdelingen.
- Det har vært stor interesse for å jobbe her, det er et godt faglig fellesskap som bidrar til fagutvikling også ut over avdelingen - det har vært en kunnskapsheving i hele hjemmetjenesten, sier Slyngen.

Stram økonomi
- Narvik kommune er Robek-kommune og har en stram økonomi, men har likevel klart å etablere et solid samhandlingsarbeid. Både pasienter og ansatte forteller om et godt tilbud. Det er særlig spennende å høre at de opplever at samhandlingsreformen har bidratt til økt tverrfaglighet, kunnskapsheving og til bedre pasientforløp sier Anne-Grete Strøm Erichsen.

Narvik kommune var tidlig ute med helsestasjon for ungdom, og har nå hatt dette tilbudet i 20 år. Jubileet skal markeres grundig i løpet av året og både ungdom og ansatte forteller om et godt og viktig tilbud. På sykehuset var det blant annet orientering om bygningssituasjon, omvisning på fødeavdelingen og møte med tillitsvalgte.