Historisk arkiv

Høyere aktivitet innen psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

- Vi har i oppdragsdokumentet for 2012 bedt de regionale helseforetakene om å øke aktiviteten. Ferske tall viser at aktiviteten innen psykisk helsevern for voksne, psykisk helsevern for barn og unge og innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling i årets fire første måneder er høyere enn for samme periode i fjor, sier Anne-Grethe Strøm-Erichsen.

Nye tall fra Norsk pasientregister viser at det var 38 600 pasienter innen psykisk helsevern for barn og unge, 83 000 pasienter innen psykisk helsevern for voksne og 18 500 pasienter innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling som fikk behandling første tertial 2012. Det er en økning i aktiviteten på henholdsvis 3,0, 1,5 og 0,7 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Alle fagområdene har hatt en økning i poliklinisk konsultasjoner. Dette er i tråd med styringssignalene og ønsket utvikling.

Ventetiden innen psykisk helsevern for barn og unge og innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling har i samme periode gått ned med hhv. 3 og 9 dager. Innen psykisk helsevern for voksne er ventetiden stabil.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter