Historisk arkiv

Kortere ventetider i spesialisthelsetjenesten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

- Ventetidene har gått ned fra 2011 til 2012. Regjeringen har stilt krav om at ventetidene skal reduseres i 2012. Jeg er glad for at tallene viser en positiv utvikling, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Den gjennomsnittlige ventetid for alle pasienter som er tatt til utredning og behandling er redusert med to dager. I 1. tertial 2012 var ventetiden på 74 dager mot 76 dager samme periode i fjor. Nedgangen er størst innen rusbehandling, der ventetiden er redusert med ni dager.

Strøm-Erichsen roser helsepersonell landet over og mener stor innsats er årsaken til nedgangen. – Jeg vil takke helsearbeiderne som har stått på i år for at pasientene skal få kortere ventetid.

Pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp kommer inn til behandling uten ventetid og omfattes ikke av disse tallene. Om lag 70 pst. av alle døgnopphold på sykehus er øyeblikkelig hjelp.

Tallene fra Norsk pasientregister viser også at antall nyhenviste økte med 1,3 pst.

Les mer om ventetid på Helsedirektoratets nettsider

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter