Historisk arkiv

Strøm-Erichsen feiret at vi har blitt fem millioner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

I går besøkte helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen fødeavdelingen på Ahus i forbindelse med at Norge fikk innbygger nummer fem millioner.


- Dette er en stor og gledelig begivenhet – i første rekke for dere nybakte foreldre, men også for Norge som nasjon. Jeg ønsker dere hjertelig til lykke på vegne av regjeringen, sa helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen da hun traff noen av de nyfødte på Ahus i går.
 
Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå passerer Norge i går fem millioner innbyggere. Befolkningsøkningen i Norge har de siste årene vært stor, og 1/3 av økningen kommer fra barnefødsler.
 
Strøm-Erichsen la vekt på at de aller fleste er fødsel av et nytt barn et av livets absolutte høydepunkter, og Norge er et av verdens tryggeste land å føde barn i. - Disse barna som ble født på sykehuset i natt er gode eksempler på dette. Fruktbarheten blant norske kvinner et stabil og blant den høyeste i Europa. Gode universelle ordninger når det gjelder svangerskapspermisjon og full barnehagedekning bidrar til vi får mange nye norske borgere, sa Strøm-Erichsen.
 
- Da jeg ble født for ca 60 år siden, var levealderen for kvinner 73 år. Nå er forventet levealder i Norge 83 år for kvinner og 79 år for menn. Både samfunnsviklingen og utviklingen av moderne medisin har revolusjonert befolkningsutviklingen i Norge. I dag er det nasjonen Norge som markerer en stor begivenhet i det norske folkets historie – Norge har vokst fra 1 million innbyggere i 1822 til 5 millioner. Det er en stor og gledelig begivenhet for oss alle, sa Strøm-Erichsen. 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter