Historisk arkiv

Nasjonalt system for metodevurdering i spesialisthelsetjenesten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Det er nå etablert en referansegruppe for nasjonalt system for metodevurdering i spesialisthelsetjenesten. Gruppen består av bruker- og ansattrepresentanter, representanter fra forskningsmiljøene, industrien og produsenter av ny behandlingsmetoder.

Referansegruppen skal være et forum for konstruktive tilbakemeldinger og innspill i arbeidet med systemet for metodevurdering, og hadde nylig sitt første møte.

- Faglig ekspertkompetanse og god brukermedvirkning vil bli en viktig del av det nye systemet. Hver enkelt representerer en kompetanse som vil være av stor betydning for å kvalitetssikre systemet, videreutvikle det og sørge for god koordinering, sa Statssekretær Kjell Erik Øie da han åpnet møtet.

Systemet skal bidra til mer åpne, enhetlige og kunnskapsbaserte prosesser for innføring av nye metoder i sykehusene. Dette vil bidra til god kvalitet og trygge tjenester.

- Norske pasienter skal være trygge på at de for god utprøvd behandling på våre sykehus og at nye behandlingsformer kan tas i bruk når de er dokumentert sikre og effektive. Systemet skal også bidra til økt forutsigbarhet og synlighet i prioriteringene som gjøres, sier Øie.

Les mer om systemet på www.helsedirektoratet.no

 

Statssekretær Kjell Erik Øie
Statssekretær Kjell Erik Øie åpnet det første møtet i referansegruppen (Helse- og omsorgsdepartementet)

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter