Historisk arkiv

Retten til helsehjelp skal styrkes for barn og unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Regjeringen ønsker å styrke retten til helsehjelp for barn og unge med psykiske lidelser og unge rusmiddelmisbrukere. Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad har derfor satt ned en arbeidsgruppe som blant annet skal foreslå hvordan en særskilt ventetidsgaranti kan utformes og etableres. Den skal også foreslå gode mål for produktivitet..

Pressemelding

Nr.: 67
Dato: 09.12.05

Retten til helsehjelp skal styrkes for barn og unge

Regjeringen ønsker å styrke retten til helsehjelp for barn og unge med psykiske lidelser og unge rusmiddelmisbrukere. Dette er utsatte og sårbare grupper som ikke alltid har fått et tilfredsstillende tilbud innenfor spesialisthelsetjenesten. Ventetiden på poliklinisk behandling er for lang og varierer mellom helseregionene.

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad har derfor satt ned en arbeidsgruppe som blant annet skal vurdere hva som er akseptabel ventetid for disse gruppene både for vurdering og behandling, og foreslå hvordan en særskilt ventetidsgaranti kan utformes og etableres. Den skal også foreslå gode mål for produktivitet.

Arbeidsgruppen skal ledes av direktør Sten-Are Agledal, Psykiatrien i Vestfold helseforetak. Den er bredt sammensatt med kompetanse innen medisin, psykologi, jus, etikk og brukerkompetanse.

Frist for avlevering av arbeidet er satt til 1. juni 2006.

Mandat og deltakere i arbeidsgruppen

Kontaktpersoner:

Thor Rogan, tlf.: 22 24 87 15, Grete Gjertsen, tlf.: 22 24 87 76