Historisk arkiv

Etablering av lønnsråd i samarbeid med RHF

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsministeren vil ta initiativ til å etablere et lønnsråd i samarbeid med styrene for de regionale helseforetakene.

Pressemelding

Nr.: 21
Dato: 06.05.06

Etablering av lønnsråd i samarbeid med regionale helseforetak

Helse- og omsorgsministeren vil ta initiativ til å etablere et lønnsråd i samarbeid med styrene for de regionale helseforetakene.

- Jeg ønsker å raskt få på plass et samarbeidsorgan på lønnsområdet med styrene for de regionale helseforetakene, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad. Lønnsrådet skal være et dialogforum mellom Helse- og omsorgsdepartementet og regionale helseforetakene, representert ved deltagere fra styrene for de regionale helseforetakene.

- Helseforetakene trenger dyktige ledere. Samtidig er jeg opptatt av at foretakene skal ha tillit og legitimitet i befolkningen. Derfor ønsker jeg et forum for dialog om denne type spørsmål, sier Brustad.

Lønnsrådet vil primært være innrettet mot lønns- og arbeidsvilkår for toppledere av helseforetakene. Formålet er å få etablert et samarbeidsorgan som gir anledning til gjensidig informasjonsutveksling og drøfting av relevante spørsmål vedrørende lønnsutvikling og vilkår til helseforetakenes øverste ledere. Etablering av rådet vil ikke endre ansvars- og fullmaktsforholdene i helseforetakene, og det vil fortsatt være foretakenes styrer som ansetter og fastsetter lønns- og arbeidsvilkår for de administrerende direktørene.

Det skal være ett fast årlig møte i lønnsrådet som vil bli holdt på vårparten, innen utgangen av første kvartal. Etablering av lønnsrådet vil bli tatt opp som sak i foretaksmøter som skal avholdes med regionale helseforetak i mai/juni 2006.

Kontaktperson: Seniorrådgiver Anne-Brit Bøe, 917 40 251