Historisk arkiv

Regjeringen oppretter hiv/aids råd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsministeren og utviklingsministeren markerer Verdens aidsdag 2006 med å opprette Nasjonalt hiv/aids råd.

Pressemelding

Nr.: 72
Dato: 01.12.06

Regjeringen oppretter hiv/aids råd

Helse- og omsorgsministeren og utviklingsministeren markerer Verdens aidsdag 2006 med å opprette Nasjonalt hiv/aids råd.

- Vi ønsker en samla diskusjon om det nasjonale og det internasjonale hiv/aidsarbeidet. Derfor samler vi departementene, direktoratene og det sivile samfunn i et forum. Dette kan gi gode ringvirkninger, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

- Rådet skal identifisere lokale, regionale og nasjonale problemer eller behov som bør frem i lyset, både nasjonalt og globalt, sier utviklingsminister Erik Solheim.

Målsettinger:

  • Bidra til å skape åpenhet og motvirke diskriminering og stigmatisering av hivsmittede og deres nærmeste.
  • Bidra til en samordning av de nasjonale tiltakene med den internasjonale helsepolitikken på hiv/aids-området og seksuelt overførbare infeksjoner
  • Bidra til informasjonsutveksling om nye strategier på området innenfor helse-, utviklings- og utenrikspolitikken.
  • Påse at de strategier som er utviklet på området blir evaluert og følges opp.

Rådet skal fungere som et konsultasjonsorgan for arbeidet med hiv/aids nasjonalt og internasjonalt, Det vil være en viktig oppgave å understøtte nasjonale og internasjonale frivillige organisasjoners virksomhet på området og arbeide for at rådets arbeid blir gjort kjent internasjonalt.

Rådet som vil bestå av ca 15 medlemmer skal være ledet av Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad og utviklingsminister Erik Solheim. Departementenes relevante fagetater skal delta i rådet, og i tillegg vil representanter for sivilt samfunn og private aktører inviteres til å delta.