Historisk arkiv

Etablering av interimsorganisasjon Helse Sør-Øst RHF

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsdepartementet har i dag etablert interimsorganisasjonen som skal forberede sammenslåingen av Helse Sør RHF og Helse Øst RHF og etableringen av det nye regionale helseforetaket Helse Sør-Øst RHF. (09.02.2007)

Etablering av interimsorganisasjon Helse Sør-Øst RHF

Helse- og omsorgsdepartementet har i dag etablert interimsorganisasjonen som skal forberede sammenslåingen av Helse Sør RHF og Helse Øst RHF og etableringen av det nye regionale helseforetaket Helse Sør-Øst RHF.

Interimsorganisasjonen eies og driftes av departementet. Det er etablert et prosjekt i Helse- og omsorgsdepartementet som vil følge arbeidet på nært hold. Departementet er i forhandlinger og har en god dialog med arbeidstakerorganisasjonene om samarbeid og deres medvirkning i etableringsfasen.   Det vil i arbeidet også etableres fast kontakt med pasientorganisasjonene.

Fra Helse Sør RHF vil arbeidet ledes av viseadministrerende direktør Atle Brynestad.  Brynestad har tidligere bl.a. vært konserndirektør i Norway Seafoods ASA, direktør i Helsedepartementet og administrerende direktør i Sykehuspartner. Fra 2005 har Brynestad vært viseadministrerende direktør i Helse Sør RHF med ansvar for økonomi og eierstyring.

Fra Helse Øst RHF vil arbeidet ledes av viseadministrerende direktør Steinar Marthinsen. Han er siviløkonom og har vært ansatt i Helse Øst RHF fra 1. april 2003. Marthinsen er styreleder for Sykehuset Østfold HF, Sykehuset Asker og Bærum HF og Norsk Helsenett AS.

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad vil om kort tid utnevne styreleder og nestleder for det nye Helse Sør-Øst RHF. De øvrige styremedlemmene vil bli utnevnt i løpet av mars.

Se organisasjonskart her