Historisk arkiv

Helseøvelsen 2007 – pandemisk influensa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsdepartementet, i samarbeid med Sosial- og helsedirektoratet, arrangerer 22. november Helseøvelsen 2007. Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad åpner øvelsen.

Sentrale elementer i øvelsen er å øve planverk, herunder kriseledelse, varsling og kommunikasjon, samhandling og informasjon. Øvelsesscenariet tar utgangspunkt i utviklingen og håndteringen av en pandemisk influensa, og vil gi utfordringer ikke bare for helsesektoren, men også for andre sektorer.

- Regjeringen legger stor vekt på at vi skal være godt forberedt dersom det skulle bryte ut en pandemisk influensa. Jeg er veldig fornøyd med at vi på denne måten får anledning til å øve planverk og samhandling på alle nivåer av helsesektoren og at også andre sektorer deltar, siden en pandemi vil være en utfordring for hele samfunnet, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Statsministerens kontor, flere departementer og Regjeringens Krisestøtteenhet deltar som aktive spillere, mens andre departementer deltar som observatører. Utvalgte representanter for alle nivåer i helse- og sosialsektoren vil delta i øvelsen. I tillegg vil også virksomheter i samarbeidende sektorer delta bl.a. Politidirektoratet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, flere virksomheter fra samferdselssektoren, samt utvalgte fylkesmenn og kommuner.

Media er velkommen til å delta under åpningen av  øvelsen kl. 09.00 – 09.30 i plenumsalen R4. Media vil for øvrig få anledning til å intervjue representanter fra Helse- og omsorgsdepartementet og direktørene i Sosial- og helsedirektoratet og Nasjonalt folkehelseinstitutt kl. 13.15 i resepsjonen i R4