Historisk arkiv

Nytt nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helsetjenesten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Kontaktperson: Kst. ekspedisjonssjef Mari Trommald, telefon 906 05 916

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad har oppnevnt et nytt nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helsetjenesten.

- Formålet med det nye rådet er å bidra til mer helhetlig tilnærming til  kvalitet og prioritering i hele helsetjenesten, sier helse- og omsorgsministeren. Rådet skal bidra til felles situasjons- og problemforståelse hos aktørene i helsetjenesten slik at de ulike tjenesteområders  tiltak og prosesser blir godt koordinert. Rådet skal medvirke til dialog mellom myndigheter, tjenesteytende virksomheter, brukerorganisasjoner,  faglige organisasjoner og fagforeninger.

- Vi har trukket på erfaringer fra det tidligere prioriteringsrådet som ble oppløst ved årsskiftet. I det nye rådet skal de som har ansvar for tjenestene møtes for sammen etablere prosedyrer for vurdering av nytte og kostnader og kvalitet ved nye tiltak, sier Brustad.

Det er sammensatt av 13 kvinner og 13 menn og har medlemmer fra virksomheter med ansvar for helsetjenester, fra forvaltningen, fra brukerorganisasjoner og fra universiteter og høgskoler. Leder er direktør Bjørn-Inge Larsen i Sosial- og helsedirektoratet. Pasienters kunnskaper om egen sykdom og livssituasjon er vesentlige bidrag til helsevesenets samlede kompetanse. Rådet har derfor sterk brukerrepresentasjon.

Mandat for rådet

Medlemmer i rådet