Historisk arkiv

Psykisk helsetjeneste til studenter styrkes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsdepartementet har bedt Helse Vest RHF om å øke tilskuddet til psykisk helsetjenester i regi av Studentsamskipnaden i Bergen med 1 mill. kroner. En økning fra 90 000 kroner inneværende år. Dermed kommer tilbudet til bergensstudentene opp på om lag samme nivå som i Oslo og Trondheim.

Tilskuddene til samskipnadene i Oslo, Trondheim og Bergen gis som delfinansiering av tjeneste med spesialkompetanse på studenter og deres psykiske helse. I alt vil det gis om lag 5,5 mill. kroner til formålet i 2008.

Regionale helseforetaks ”sørge for”-ansvar for alle innbyggere er det bærende prinsipp i organiseringen av spesialisthelsetjenesten i Norge – også for studenter. Det innebærer blant annet at de regionale helseforetakene har et helhetlig ansvar for at tilbudet av helsetjenester er tilstrekkelig.

For å sikre et godt samarbeid om alle ledd av psykisk helsetilbudet til studenter vil Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad at det skal etableres en gruppe med representanter fra bla RHF, Samskipnadene, studentorganisasjoner, KS, KD og HOD. Gruppen skal vurdere hvordan man kan samarbeide bedre for å gi et godt tilbud til studentpopulasjonen når det gjelder både psykisk helsearbeid og – vern. Regionale helseforetaks ”sørge for”-ansvar og kommunenes ansvar for primærhelsetjeneste legges til grunn i dette arbeidet.