Historisk arkiv

Styreleder for Helse Sør-Øst RHF

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

I samsvar med regjeringens beslutning om å etablere et nytt regionalt helseforetak Helse Sør-Øst RHF arbeides det nå med nødvendige forberedelser. Etter planen vil det bli pekt ut styre for Helse Sør-Øst RHF senest innen utgangen av mars. Samtidig har det vært viktig å raskt avklare hvem som vil bli det nye styrets leder. - Jeg er svært tilfreds med å allerede nå kunne presentere Hanne Harlem som leder for det kommende styret for Helse Sør-Øst RHF, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad. (21.02.2007)

 

I samsvar med regjeringens beslutning om å etablere et nytt regionalt helseforetak Helse Sør-Øst RHF arbeides det nå med nødvendige forberedelser. Etter planen vil det bli pekt ut styre for Helse Sør-Øst RHF senest innen utgangen av mars. Samtidig har det vært viktig å raskt avklare hvem som vil bli det nye styrets leder. - Jeg er svært tilfreds med å allerede nå kunne presentere Hanne Harlem som leder for det kommende styret for Helse Sør-Øst RHF, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

I arbeidet med å finne fram til riktig person er det lagt særskilt vekt på :
- bred organisatorisk og samfunnsmessig erfaring
- erfaring med å lede store kunnskapsvirksomheter og å lede kunnskapsmedarbeidere
- bred erfaring fra styrearbeid

Hanne Harlem skal før sommeren tre ut av sin stilling som universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo. I forbindelse med at hun har takket ja til å bli styreleder for Helse Sør-Øst RHF, er det samtidig klargjort at hun i perioden fram til hun slutter i sin nåværende stilling i all hovedsak vil bruke sin arbeidskraft rettet mot Universitetet.

Etter planen vil resten av styret for Helse Sør-Øst RHF bli pekt ut innen utgangen av mars. Hanne Harlem vil først gå inn som styreleder i Helse Sør-Øst RHF før sommeren, og vil ikke ha en aktiv rolle i det forberedelsesarbeidet som nå pågår i regi av departementet og interimsorganisasjon. De to sittende styrene for Helse Sør RHF og Helse Øst RHF vil i perioden fram til det nye foretaket er etablert, ha fullt ansvar for styring av dagens organisasjoner.

Hanne Harlem kan være vanskelig tilgjengelig for kommentarer pga. utenlandsopphold (mobilnr. 99 54 19 53).

Hanne Harlem er 42 år, bosatt i Oslo. Hun er utdannet jurist, har blant annet bakgrunn som justisminister, byråd, advokat og assisterende direktør i Hydro. Hun er i dag universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo. Har omfattende styreerfaring, og er i dag styremedlem i Helse Sør RHF.

Se også UIOs nettsider