Historisk arkiv

Vinmonopolets første filialbutikk åpnet på Løten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Filialkonseptet er basert på mindre utsalg som administrativt er tilknyttet et annet og større utsalg. Prøveprosjektet er et resultat av regjeringens arbeid for å sikre lik tilgjengelighet til selskapets tjenester.

Regjeringen ga i juni 2007 Vinmonopolet klarsignal til å igangsette et prøveprosjekt med såkalte filialer. I dag åpnet den første av disse filialene på Løten. Filialkonseptet er basert på mindre utsalg som administrativt er tilknyttet et annet og større utsalg. Prøveprosjektet er et resultat av regjeringens arbeid for å sikre lik tilgjengelighet til selskapets tjenester.   

- Jeg er glad for at Vinmonopolet nå åpner den første av filialene. Dette er en viktig del av arbeidet med å sikre en mer rettferdig geografisk tilgjengelighet til Vinmonopolets tjenester på landsbasis. Slik håper vi å opprettholde og øke Vinmonopolets legitimitet og dermed videreutvikle et svært viktig alkoholpolitisk virkemiddel, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Vinmonopolets styre vedtok 22. august å åpne 9 filialer. Lokaliseringen av filialene er fastsatt av Vinmonopolet og basert på kriterier som vil gi de nødvendige erfaringer for å evaluere filialkonseptet.

Kriterier for videre utbygging av Vinmonopolets salgsnett er forelagt Stortinget i St.prp. nr. 1 (2007–2008). Forutsatt at disse vedtas og at filialkonseptet fungerer i tråd med forventningene, er det anslått at det vil være mulig å opprette inntil 70 til 90 nye utsalg i løpet av de nærmeste årene.

Vinmonopolets nettsider