Historisk arkiv

Hjelp til å ta vare på egen helse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Type-2 diabetes er en av vår tids store folkesykdommer. Nå lanseres en ny test på internett som viser om du kan ha risiko for å utvikle sykdommen. – Ta testen. Det har jeg gjort. Har du økt risiko for å utvikle type 2-diabetes, kan du forsøke å forebygge sykdommen ved å endre levevanene. Det kan du gjøre ved å spise sunnere og bevege deg mer, sier helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Lenke til video: Bjarne Håkon Hanssen om diabetes.

VIDEO: Bjarne Håkon Hanssen om Diabetesrisiko.no

I dag lanserte helse- og omsorgsministeren kampanjen som har som mål å gjøre flere oppmerksomme på risikoen for å utvikle type 2-diabetes. Om lag 320 000 mennesker har diabetes, enten de vet det eller ikke. Vi regner med at så mange som 600 000 kan ha diabetes, eller står i fare for å utvikle sykdommen.

Diabetes har potensielt svært alvorlige komplikasjoner for hjerte, øyne, nyrer og føtter

Materiellet i kampanjen vil være tilgjengelig på internett, på landets fastelegekontorer og apotek. Testen som viser risiko for å utvikle type 2-diabetes ligger på internett, og består av spørsmål som skal avklare om du er i risikosonen eller ikke. Dersom du er det, kan du ta det opp med fastlegen din.

Det er Helsedirektoratet og Norges Diabetesforbund som har utarbeidet kampanjen.

Du kan ta testen på www.diabetesrisiko.no